Pankejki z twarogiem
Kiedyś uważałam,
że syrop klonowy jest mi zbędny, bo do słodzenia używałam cukru lub
jego zamienników oraz miodu. Muszę jednak przyznać, że pankejki
z syropem klonowym smakują najlepiej.
Przedstawiam
Wam przepis na placki pancakes z twarogiem.
Pankejki z twarogiem - składniki
2 szklanki maki,
3 łyżeczki cukru waniliowego,
2 jajka,
1,5 szklanki mleka,
250 g chudego twarogu,
1 łyżka oleju,
1,5 łyżki sody.
3 łyżeczki cukru waniliowego,
2 jajka,
1,5 szklanki mleka,
250 g chudego twarogu,
1 łyżka oleju,
1,5 łyżki sody.
Przygotowanie pancakes z twarogiem
Oddziel żółtka od białek.
Rozgnieć twaróg z żółtkami.
Dodaj olej, mleko, mąkę, sodę i wymieszaj.
Ubij białka na sztywną pianę i delikatnie połącz z masą twarogową.
Smaż po obu stronach na rozgrzanej patelni bez tłuszczu.
Smacznego!
Rewelacyjny przepis! Z chęcią wypróbuję go na niedzielne słodkie śniadanie :D
OdpowiedzUsuńSuper, są idealne na niedzielne śniadanie :)
UsuńI po co ja tu wlazłam o tej porze :D
OdpowiedzUsuńNie wiem, ale się cieszę :D
UsuńJutro wypróbuję Twój przepis :) uwielbiam tego typu placuszki na śniadanie
OdpowiedzUsuńTak...niedzielne śniadanie będzie smaczne:D
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)
Wyglądają bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńWyglądają mega apetycznie :D
OdpowiedzUsuńuwielbiam pancakes w każdej wersji ;)
OdpowiedzUsuńNie lubię sody, zawsze ją czuję :/
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne placki, lubię takie śniadania szczególnie w weekend :)
OdpowiedzUsuńmuszę koniecznie wyprobowac jutro na sniadanie
OdpowiedzUsuńpyszne placuszki :)
OdpowiedzUsuń